FANDOM


Welkom bij de Koffietijd! Wikia

De wiki over Koffietijd! - het gezellige praatprogramma van RTL 4

Poster

Over het programma

Koffietijd logo

Sinds 5 april 1994 is Koffietijd! elke ochtend van maandag t/m vrijdag te zien bij RTL 4. De eerste zeven jaren wordt het programma gepresenteerd door Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij.

Op aandringen van de sponsor maar tot teleurstelling van kijkers wordt in het najaar van 2000 het duo vervangen door twee jongere presentatoren. Het merendeel van de kijkers stopt met het kijken naar het programma en als gevolg hiervan stopt RTL enkele jaren met het uitzenden van het programma.

Tussen 2006 en 2008 is er jaarlijks één speciale aflevering om geld in te zamelen voor het goede doel.

Koffietijd logo2

Sinds 5 april 2010 is het programma weer dagelijks te zien met nieuwe presentatoren Loretta Schrijver en Quinty Trustfull, Caspar Burgi kookt elke dag een recept in de keuken. In 2011 voegt Pernille La Lau zich bij de vaste presentatie en sinds het voorjaar van 2012 is elke zaterdag een speciale uitzending met uitgaanstips.

In 2015 werd de 1000ste aflevering van de nieuwe versie uitgezonden maar ook werd het 20 jarig jubileum van het geheel niet ongevierd voorbij laten gaan. Zo was Carola de Kanter eenmalig te zien als kok en kreeg De Metamorfose een permanente doorstart met wederom Mari van de Ven als stylist.

Oproep

Wil jij ook dat Mireille Bekooij zich bij de presentatie van de huidige Koffietijd voegt? Stuur jouw verzoek dan via www.rtl4.nl 'publieksvoorlichting' en misschien zien wij Mireille volgend najaar wel terug bij Koffietijd.

Koffietijd: elke maandag t/m vrijdag om 10.00 uur bij RTL 4. Kijk ook op www.koffietijd.nl

YouTube

Koffietijd!

Koffietijd!


Schijnwerper

Wanneer Frans Bauer eind jaren negentig te gast is bij Hans en Mireille bereikt het aantal kijkers een hoogtepunt. Meer dan een miljoen kijkers brengen het duo naar de best bekeken aflevering ooit.

Onderdelen

Presentatie

Overige

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.